Bemutatkozás

Üdvözöllek, Márki Tibor vagyok ennek az oldalnak a kitalálója. Mint személyi edző fontos dolognak tartom, hogy a hozzám forduló emberek számára jól érthető, objektív visszajelzéseket adjak a fizikai állapotukról valamint edzéseik hatékonyságáról és eredményességéről. Főleg ezektől az elvektől vezérelve született meg ez az oldal, ahová regisztrációt követően feltölthetőek az állapotfelmérésed adatai. Ezt követően különféle vizuális ábrák-grafikák jelennek meg, amiknek a segítségével láthatod, hogy mi rejtőzik a bőröd alatt: mennyi izomzattal rendelkezel, mennyi a zsír százalékod, mennyi az ideális testsúlyod, hol tartasz jelenleg a normál értékekhez képest, hány éves is vagy valójában, mennyire vannak elzsírosodva a belső szerveid. Nyomon követheted tested változásait hónapról-hónapra, évről-évre az itt megtalálható grafikák segítségével.

Eredményeid-értékeid alapján tanácsokat kaphatsz edzés és táplálkozás terén is. Megtudhatod a segítségemmel azt, hogy mi a számodra a legmegfelelőbb mozgásforma, hogyan és miként végezd ezeket, hogy elérd a célodat. Valamint, hogy milyen ételek ajánlottak illetve ellenjavalltak számodra céljaid elérése érdekében.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, fordulj hozzám bizalommal!

Kedves Edzőkolléga!

Ez az oldal egy kitűnő lehetőség a számodra ahhoz, hogy a klienseid, sportolóid jobban érzékelni tudják azt, hogy milyen állapotban vannak, hová kell eljutniuk és az általad előírt, végrehajtott edzések, életmód tanácsok hatására miként reagál, változik a testük. Valamint te is jobban meggyőződhetsz az edzéseid eredményességéről, hatékonyságáról egy adott személynél vagy akár saját magadnál.

A regisztrációt követően minden egyes kliensed vagy sportolód számára nyithatsz egy külön oldalt ahova feltöltheted az időszakos felmérések, konzultációk vagy tesztelések során felmért eredményeket . Amint ez megtörtént vizuális ábrák és képek segítségével azonnali állapotkiértékelésre kerül sor az oldalon, egy software-nek köszönhetően. Így te és a kliensed is meggyőződhettek arról, hogy jelenleg mennyi a zsírszázaléka, mennyi izomzattal rendelkezik milyen a fittsége, hol tart az ideális értékek elérésének útján, mennyire volt hatékony a felmérés előtti edzésszakasz. Az eredmények alapján megtervezheted a kliensed következő szakaszra vonatkozó edzésterveit is.

Regisztrálj most!!!


Amit érdemes tudni a zsírokról

előző következő nyitóoldal

Manapság szinte mindenki arra törekszik, hogy megszabaduljon tőle, de ennek ellenére bizonyos mennyiségű testzsír életbevágóan fontos. Zsír nélkül a tested nem marad életben. A testzsírnak két összetevője van: esszenciális és raktározott zsír. Esszenciális zsír az ami formálja a sejtmembránt, az agyszövetet, az ideghüvelyeket, a csontvelőt, és azt a zsírt ami a szervek(szív, máj, vese) körül van. Ez egy egészséges férfinál kb. 3%.

A nőknél egy kicsit több az esszenciális zsírszükséglet. Ezt nemre jellemző specifikus zsírnak nevezzük, amely főként a mellekben és a csípő tájékán raktározódik. Ez a női testsúly 5-9% jelenti, mely az ösztrogéntermelésben, valamint az inaktív ösztrogén aktívvá alakításában vesz részt. Tehát ez a zsír biztosítja a normál hormonegyensúlyt és menstruációs működést.

A testzsír másik összetevője a raktározott zsír, ami fontos energiaraktárként a bőr alá és a zsigeri szervek köré rendeződik. Elméletileg a rajtad lévő zsírt állandóan használod, bármilyen aerob tevékenység során: amíg alszol, regenerálódsz, eszel, állsz, sétálsz és mindenféle testedzés során. A lényeg tehát az, hogy a zsír alapjában véve jó barát, és normál esetben a táplálék beviteled 20-30%-a zsírból kell álljon. A probléma az amikor túl sok gyűlik fel a szervezetünkbe, vagyis ha túl magas a testzsír százalékod.

Keres meg, hogy megtudhasd mennyi a zsír rajtad, mennyi kell belőle a számodra ahhoz, hogy boldoglégy és ezt hogyan érheted el!

Amit érdmes Vázizomzatról

előző következő nyitóoldal

Ez az egyik legjobban látható és érezhető emberi szövet, ami formát és erőt ad a testednek. A vázizmok segítenek helyükön tartani a csontokat, izületeket, a tested gyakorlatilag minden helyváltoztató mozgásában szerepet játszanak. Még akkor is folyamatosan dolgoznak, amikor egyhelyben állsz. A vázizmok a testtartásod és megjelenésed nagyon fontos összetevői. Ezért kulcskérdés hogy ezek az izmok erősek és rugalmasak legyenek, tehát rendszeresen edzened kell őket. A megfelelően edzett és karbantartott izomzat megakadályozza az elhízást valamint, fölös zsírból való fogyást eredményez. Vagyis így sokkal magasabb szintre kerül az anyagcseréd, ami azt jelenti, hogy több kalóriát fogsz égetni inaktív állapotban pl. alvás közben is.

Egy egészséges női testnek a 25-30%-át kell, hogy kitegye a vázizomzat a férfiaknál pedig 33-39%-át.Te hogy állsz ezzel jelenleg?

Hány éves a tested?

előző következő nyitóoldal

A biológiai életkorod általában nem azonos a naptári vagy kronológiai életkoroddal. Sejtjeid szintjén lehetsz jóval öregebb és fiatalabb, mint ami a személyidben szerepel. A tested életkora nagyban függ az öröklött génektől, viszont az életviteled az ami alapján korrigálhatod az éveid számát. Ha megfelelően törődsz a testeddel, akkor csak jó eredményre számíthatsz. Érdek ,hogy hány éves is vagy valójában? akkor regisztrálj a honlapon!

Lépj kapcsolatba velem, küldj üzenetet!

Üzenet küldése

A hét gyakorlata!


home up